THE ROLE OF THE ARTIST AS ACTIVIST IN THE AGE OF NEOLIBERALISM

Den 10-13 april 2014 genomför ICIA seminariet och workshopen State of the Arts Part II: the role of the artist as activist in the age of neoliberalism för de medverkande konstnärerna, aktivisterna, curatorerna och poeterna i utställningen Motbilder.

Som en del av dagarna öppnar ICIA för allmänheten i tre olika programpunkter. Dagarna inleds med en öppen föreläsning av Stephen Duncombe och Steve Lambert från Center for Artistic Activism i New York torsdag den 10 april kl 18. På lördag den 12e april håller Sinziana Ravini ett föredrag på temat konst och rasism kl 16:30 som följs av release av Paletten #295. Kvällen bjuder på visning av verket Universal Miminum Wage Commission av den turkiske konstnären Elmas Deniz. Workshopen avslutas med öppna föredrag av konstnärerna Joanna Rajkowska och Johannes Samuelsson på söndag den 13 april kl 12-14.

 

VÄLKOMMEN!

Workshopen och seminarieprogrammet genomförs med stöd av Statens kulturråd, Polska Institutet och med ett generöst samarbete med Mornington hotel Stravaganza. Alla öppna föreläsningar och hela workshopen genomförs i samarbete med Skogen.