The Alphabet of Feeling Bad

Karin Michalski & Ann Cvetkovic

Datum: 22 augusti–14 september
Plats: Mornington Hotell, Rum 101, Kungsportsavenyn 6
Öppettider: Varje dag kl 07–23
Längd: 14,22 min
Språk: Engelska

The Alphabet of Feeling Bad definierar termer från A-Ö, t ex. ”depression”, men också vardagliga negativa känslor som intrycket av att vara fast i en återvändsgränd, att känna sig förlamad eller oförmögen att arbeta, att begravas av krav, att inte räcka till och att ge termerna en annan innebörd. Negativa känslor uppfattas inte som individuella misslyckanden eller sjukdom. Snarare uppstår frågan om hur dessa kollektivt skulle kunna kännas som ”offentliga känslor”, men också politiseras i samband med nyliberala arbetsförhållanden och av homofobi, sexism och rasism.

Välkommen till rum 101 på Mornington Hotell, Kungsportsavenyn 6.

Still från The Alphabet of Feeling Bad

The Alphabet of Feeling Bad är ett samarbete mellan den Berlinbaserade konstnären Karin Michalski och den USA-baserade teoretikern Ann Cvetkovic. Verket är inspirerat av arbetet av Laruen Berlant, Sara Ahmed, Heather Love och Ann Cvetkovic.

The Alphabet of Feeling Bad har utvecklats inom ramen för projektet Words Needed av curatorn Anna Linder för Umeå 2014. Words Needed inkluderar fyra nya produktioner som uttrycker visuella dialoger, gör politiska anspråk och skildrar en möjlig utopisk värld.