kommande program

Cesy Leonard från The Center for Political Beauty (Berlin)

När: Torsdag 18 augusti kl 18:00 - 20:00
Var: Skogen, Masthuggsterassen 3, Göteborg


The Center for Political Beauty är en konstnärskollektiv med bas i Berlin som förespråkar idealet ”aggressiv humanism”, vilket enligt CPB innebär konst som ”gör ont, provocerar och skapar upplopp”.  CPB är ett attentatteam som etablerar moralisk skönhet, politisk poesi och mänsklig storhet med målet att bevara medmänsklighet.
 
Den 18 augusti kl 18:00 välkomnar ICIA – institute for Contemporary Ideas & Art till en kväll om konst och aktivism på Skogen, Masthuggsterassen 3 i Göteborg.
 
Kvällens program
Kl 18:00 presenterar Cesy Leonard tre projekt som Center for Political Beauty har gjort.
Kl 19:00 öppnar vi för samtal med publiken om konst och aktivism. Samtalet leds av Anna van der Vliet, konstnärlig ledare ICIA.
 
Cesy Leonard är konstnär, filmskapare och en av Center for Political Beautys kärntrupp. Hon kommer att presentera några av CPBs arbeten, bland andra Federal Emergency Programme där CPB föreslog en policy för Tysklands regering om mottagandet av syriska flyktingar med utgångspunkt i Kindertransport; och The Dead Are Coming, i vilken CBP grävde upp kroppar av flyktingar från gravplatser i Grekland och Italien och begravde dem i Tyskland.
Läs mer: www.politicalbeauty.com