AKTUELLT

2018-03-02

we are live!

Välkommen till live-performance med Segal Mohamed och Juan-Pedro Fabra den 2-4 mars!
 
Var: Bergsgårdsgärdet 80, Hjällbo Torg (den gamla zoo-affären)
När: fredag den 2 mars kl 19 och söndag den 4 mars kl 14

Fredagen den 2 mars förvandlas Studio Fabra till en samlings- och mötesplats där Segal Mohamed, tillsammans med Juan-Pedro Fabra Guemberena, vecklar ut ett allkonstverk uppburet av många olika element såsom text, improvisation, ljud, poesi, preaching, målning och scenografi. We are live! görs vid två tillfällen: fredag den 2 mars kl 19 och söndag den 4 mars kl 14.

Läs mer

2017-12-07

VERNISSAGE och fest

Foto: Still på Segal Mohamed från filmen Barnen från Hjällbo (Barnen från Moheda) av Juan-Pedro Fabra Guemberena
Foto: Still på Segal Mohamed från filmen Barnen från Hjällbo (Barnen från Moheda) av Juan-Pedro Fabra Guemberena

INVIGNING: Kl 18:00. 7 december, 2017
PLATS: Hjällbo Torg
Utställning: 7 december – februari

Buss till Ringön avgår kl 19:00 där kvällen fortsätter...
 
I oktober 2017 öppnade konstnären Juan-Pedro Fabra Guemberena STUDIO FABRA på Hjällbotorget i Göteborg. Den öppna ateljén har fungerat som en plats för produktionen av ett nytt konstverk. Utställningen invigs den 7 december kl 18 och pågår till februari 2018. Läs mer

Kvällen fortsätter med SUPERFEST tillsammans med konstnären Klas Eriksson och release av DIY fanzinet Reptilhjärnan #666 Fear of the Art med curator och redaktör Jacqelyn Davis.

2017-10-23

Studio Fabra presenterar:
Barnen från hjällbo (Barnen från Moheda)

I oktober 2017 öppnade konstnären Juan-Pedro Fabra Guemberena STUDIO FABRA på Hjällbotorget i Göteborg. Den öppna ateljén är en plats för produktionen av ett nytt konstverk - en film, målningar och fotografier - som visas i en utställning i samma lokal den 7 december och pågår till februari 2018. 
Läs mer

2017-09-12

VÄLKOMMEN PÅ FINNISAGE-debatt på kulturhuset i stockholm: en konstig flaggstång på sergels torg

Medverkande:
Anna van der Vliet, konstnärlig ledare ICIA, Göteborg
Clemens Poellinger, konstkritiker SvD
Mårten Arndtzén, konstkritiker Kulturnytt, SR
Robert Stasinski, kulturkritiker och författare

I samtal:
Mattias Norström och Johan Wirfält, chef Forum/Debatt, Kulturhuset Stadsteatern

Tisdag 12 september kl 17.30
Foajé 3, vån 3 på Kulturhuset Stadsteatern, Stockholm
Fri entré

Läs mer

2017-08-30

Mattias Norströms verk Du gamla, du fria på Sergels torg i Stockholm

2016 producerade ICIA verket Du gamla, du fria av Mattias Norström som visades i Vasaparken i Göteborg i augusti. Nu har Kulturhuset i Stockholm ställt ut verket på Sergels torg.

Läs mer
www.dn.se
www.kulturnyheterna.se​​​​​​​
www.aktuellt.se​​​​​​​
www.sverigesradio.se​​​​​​​
www.svd.se​​​​​​​
www.svtkultur.se

 

2017-05-05

Icia På venedigbiennalen

ICIA:s konstnärliga ledare och grundare Anna van der Vliet är en av de curatorer som arbetar med paviljongen för Bosnien och Hercegovina på Venedigbiennalen 2017. Läs mer om projektet UNIVERSITY OF DISASTER här

2017-05-05

Intervju med Anna van der Vliet av Kulturrådet

University of Disaster har beviljats 200 000 kr i projektstöd från Statens kulturråd. Läs intervju av Statens kulturråd med Anna van der Vliet, co-curator för projektet som äger rum i Venedig.

Juan-Pedro Fabra Guemberena
Juan-Pedro Fabra Guemberena

2016-12-15

Om you made me i pressen

"Mer Göteborg: Institiute for Contemporary Ideas and Art (ICIA) har i utställningsserien Lagens estetik, under ledning av Anna van der Vliet, producerat offentlig konst att avundas." Kunstkritikk

"Efter den uppenbara nivån sluter sig verket, effektivt också genom den stängda formen. Det kan låta som en svaghet, men är tvärtom styrkan: alla gissningar pekar tillbaka mot den som gissar."
Dagens Nyheter

"I Oscar Guermouches fascinerande verk You Made Me verkar Koresh eller någon annan med ett liknande temperament och en stor vapenarsenal ha erövrat ett hörn av Slottsskogen."
Konsten.net

"Nu talar vi om den kontrollerade och kontrollerande manligheten, den militäriskt drillade kroppen, den självförsörjande hermetiskt tillslutna enheten. En aggressiv estetik."
Göteborgs Fria Tidning

Läs mer om You Made Me av Oscar Guermouche

2016-10-18

INvigning av You made me i slottsskogen

Foto: Henrik Rylander

Tisdag den 18e oktober kl 17-18 invigs den nyproducerade installationen You Made Me av konstnären Oscar Guermouche i Slottsskogen.

You Made Me är den andra produktionen i utställningsserien Lagens estetik som ICIA producerar under 2016 och 2017.

Kvällen fortsätter med konstnärssamtal, mat och musik på Bra 10/Konstepidemin från 18:30 till sent. Mat: Grant Watkins Musik: DJ 20 spänn.

Välkommen!
Läs mer om You Made Me och Lagens estetik 

2016-08-24

Invigning av DU GAMLA, du fria
I vasaparken

Som första produktion öppnar ICIA - Institute for Contemporary Ideas and Art utställningsserien Lagens estetik med Mattias Norströms nyproducerade verk Du gamla, du fria i Vasaparken i Göteborg den 24 augusti. Invigningen sker mellan kl 16-18. Verket kan ses till den 30 september. 

Läs mer om Du gamla. du fria

2014-08-25

motbilder

Stills från Johanna Gustavsson, Simone Weil & Angel Hazes verk Ett öppet brev till en arbetarkamrat 1936/2013

MOTBILDER = framställning som är avsedd som en uttrycklig motsats till något

Inför valet 2014 genomför ICIA det omfattande konstprojektet Motbilder. Utställningen sker mellan 22 augusti och 15 september och äger rum på olika platser runt om i Göteborg. Till stor del består Motbilder av nya konstnärliga produktioner av konstnärer, poeter och aktivister som på olika sätt tar sig an det offentliga genom tal, installationer, utsagor, stadsvandringar, video, text och performance.  De befintliga verk som ingår i utställningen kommer laddas med ny innebörd genom det sammanhang inom vilket de visas. Projektet har beviljats 2,1 miljoner i anslag från PostkodLotteriet.
Läs mer om Motbilder